KVKK

Kişisel Verileri Koruma Kurulu'nun Görevleri Nelerdir?

KVKK, dokuz üyeden oluşmaktadır. Kurulun beş üyesi TBMM, dört üyesi ise Cumhurbaşkanı tarafından seçilir

KVKK'dan Belediyelerle İlgili Çok Önemli Karar!

Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından Belediyelerle ilgili çok önemli karar!

Kişisel Verilerin Aktarılması Nedir? Kişisel Verilerin Yurtdışına Aktarılmasının Şartları Nelerdir?

Kişisel verilerin yurt içinde ve yurt dışına aktarılmasının koşulları ayrı ayrı açıklanmıştır.

KVKK İlgili Kişi Kimdir? Kişisel Veri Sahibi Kimdir? İlgili Kişinin Hakları Nelerdir?

KVKK ilgili kişi kimdir? Kişisel veri sahibi kimdir? İlgili kişinin hakları nelerdir?

Kişisel Veri Gizliliğinin ve Korunmasının Önemi Nedir?

Herkes, kendisiyle ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkına sahiptir.

Sağlık Sektöründeki Veri Sorumluları VERBİS'e Kayıt Olmak Zorunda Mı?

Doktorlar, Muayenehaneler, Klinikler veya Hastaneler VERBİS'e kayıt olmak zorunda mı?

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun Önemi Nedir?

KVKK sadece veri güvenliğinin korunmasını değil aynı zamanda pazarlama ve reklam sektörünün...

KVKK Aydınlatma Metni Nasıl Hazırlanır? Aydınlatma Metni Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gereken Konular Nelerdir?

Aydınlatma metinlerinde açık, kolay anlaşılır ve mümkün olduğunca sade bir dil kullanılmalıdır.

KVKK Aydınlatma Metni Nedir? Aydınlatma Yükümlülüğü Nedir? KVKK Aydınlatma Yükümlülüğü Nasıl Yerine Getirilir?

Aydınlatma yükümlülüğü, veri sorumluları için getirilmiş bir yükümlülüktür.

Covid 19 ve PCR Test Sonuçları KVKK Kapsamında İşlenebilir Mi?

Yetkili kurumlar ve işverenler, Covid 19 aşısı ve PCR test sonucu bilgisini KVKK kapsamında işleyebilecek.

Biyometrik Veri Ne Demek? Biyometrik Veriler Nelerdir? Biyometrik Veri İşleme İlkeleri Nelerdir?

Biyometrik veri işleme ilkeleri nelerdir? Biyometrik verilerin işlenmesinde dikkat edilmesi gereken konular nelerdir?

KVKK Nasıl Şikayet Edilir? KVKK Şikayet Başvuru Süresi Nedir? KVKK Şikayet e-Devlet

Herkes, kendisiyle alakalı kişisel verilerin korunmasını talep etme hakkına sahiptir.

Özel Nitelikli Kişisel Verilerin İşlenmesinde Veri Sorumlularınca Alınması Gereken Önlemler Nelerdir?

Özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesinde, Kurul tarafından belirlenen yeterli önlemler alınmalıdır.

KVKK Cezaları Nedir? ​KVKK İdari Para Cezaları Nedir? KVKK Hapis Cezaları Nedir?

KVKK ne kadar ceza verebilir? KVKK Kurulu hangi tutar aralığında ceza verir? KVKK ceza listesi nedir?

Veri İhlali Nedir? Veri İhlali Bildirimi Nasıl Yapılır? Veri İhlalinde Veri Sorumlusunun Yükümlülükleri Nelerdir?

Veri ihlali, işlenen kişisel verilerin yasal olmayan yöntemlerle başkaları tarafından ele geçirilmesidir.

Kişisel Veri Nedir? Kişisel Veriler Nelerdir?

Kişisel veri, kimliği belli veya belirlenebilir nitelikteki gerçek kişiyle ilgili her çeşit bilgidir.

VERBİS Nedir? Ne İşe Yarar? VERBİS'e Nasıl Kayıt Olunur? VERBİS Kimlere Zorunlu?

VERBİS, veri sorumlularının kişisel veriyi işlemeye başlamadan önce kayıt olmaları gereken sistemidir.

Açık Rıza Unsurları Nedir? KVKK Açık Rıza Aranmayan Durumlar Nelerdir?

Açık rıza, ilgili kişinin verilerinin işlenmesi konusunda hür iradesiyle ve yalnızca o işlemle sınırlı olmak şartıyla..

Veri Sorumlusu Kimdir? Veri Sorumlusunun Yükümlülükleri Nedir?

Veri sorumlusu kimdir? Veri işleyen kimdir? Aydınlatma yükümlülüğü nedir? Veri Sorumlusu Sicili nedir?

Kişisel Verileri Koruma Kanunu Ne Zaman Yürürlüğe Girdi?

2010'da kişilerin kendisiyle ilgili verilerin korunmasını isteme hakkı anayasal bir hak olarak güvence altına alındı.

Kişisel Verileri Koruma Kanunu'nun Amacı Nedir?

KVKK ile kişisel verilerin modern standartlarda işlenmesi ve koruma altına alınması amaçlanmaktadır.

Özel Nitelikli Kişisel Veri Nedir? Özel Nitelikli Kişisel Verilerin İşlenme Şartları Nelerdir?

Özel nitelikli kişisel verilerin, ilgili kişinin açık rızası olmadan işlenmesi yasaktır.

Kişisel Verilerin İşlenme Şartları Nelerdir? Kişisel Verilerin Açık Rıza Haricinde İşlenme Şartları Nedir?

Kişisel verilerin işlenmesi esnasında yasadaki temel ilkelere uygun hareket edilmelidir.

Kişisel Verilerin Silinmesi Nedir? Kişisel Veriler Nasıl Anonim Hale Getirilir?

Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi ya da anonim hale getirilmesine kişisel verilerin imhası denilmektedir

VERBİS’e Kayıt Süresi Uzatıldı!

VERBİS'e kayıt süreleri 31.12.2021 tarihine kadar uzatıldı.

KVKK'dan Veri Sorumlularına Telefon Numarası, e-Posta Duyurusu

Veri sorumluları tarafından kişilerin telefon numarası, e-posta adresi gibi iletişim kanallarına Kanuna aykırı..  

Açık Rıza Nedir? Açık Rıza Alma Şartları Nelerdir?

İşletmeciler, abone/kullanıcıdan açık rıza alınmasını gerektiren durumlarda bazı şartları yerine getirmekle yükümlüdür.

Elektronik Haberleşme Sektöründe Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Gizliliği

BTK Tarafından Elektronik Haberleşme Sektöründe Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Gizliliğine dair Yönetmelik Yayınlandı!

Son Dönem Siber Saldırılardan Korunma Yöntemleri Neler?

Şirketlerin yüzde 95'i, yeni nesil siber saldırılara karşı hazırlıksız yakalanıyor.

KOBİ'lerin Siber Güvenlik'de Alması Gereken Tedbirler.

Veri ihlallerinin %43'ü KOBİ'lerde yaşandı. Bir siber saldırının KOBİ'lere ortalama maliyeti ise 38 bin dolara kadar yükseldi.

WhatsApp