Kurumsal Özel Yazılım Nedir? Yerli Yazılım Firmaları, Mobil Yazılım Geliştirme

Kurumsal Özel Yazılım Nedir? Yerli Yazılım Firmaları, Mobil Yazılım Geliştirme

Covid-19 pandemisi iş dünyasını, şirketleri ve iş yapma şekillerini tamamıyla değiştirdi. Artık yeni dünya düzeni bambaşka çalışma modelleri gerektiriyor. Şirketlerin ivedilikle kendisini değişen dünyaya adapte etmesi ve bu doğrultuda dijital dönüşümü zorunlu kılıyor. Değişime hızlı adapte olan ve bu süreci iyi yöneten şirketlerin bu krizden başarıyla ve daha güçlü çıkacağı aşikar.

Koronavirüs sürecinde dijitalleşmenin zirve yapması; uzaktan eğitim, uzaktan çalışma, çevrimiçi toplantılar, e-Ticaret, e-Devlet uygulamaları, e-İmza, yapay zeka, büyük veri vs. gibi yazılım firmalarının ve yazılım çözümlerinin iş hayatındaki önemini bir kez daha gösterdi.

Günümüzde dünyadaki tüm teknoloji ve endüstri trendlerinin arkasında yazılım şirketleri ve dolayısıyla yazılım çözümleri var. Peki yazılım şirketleri ne iş yapar? Yazılım çözümleri nedir? Özel yazılım, kurumsal yazılım ve mobil yazılım nedir? Yazılıma dair merak edilen her şey bu yazımızda!

YAZILIM ŞİRKETLERİ NE İŞ YAPAR?

Yazılım şirketlerinin ne iş yaptığını anlamak için öncelikle yazılımın ne olduğunu bilmek gerekiyor.

Yazılım nedir?

TDK'ya göre yazılım; bir bilgisayarda donanıma hayat veren ve bilgi işlemde kullanılan programlar, yordamlar, programlama dilleri ve belgelemelerin tümüdür.

Birbirinden farklı ve çeşitli işlevler için tasarlanmış elektronik aygıtların birbirleriyle iletişime geçmelerini sağlayarak fonksiyonlarını veya kullanılabilirliklerini geliştirmeye yarayan makine komutlarına yazılım denir.

Web yazılımı, mobil yazılım ve masaüstü yazılım olmak üzere 3 çeşit yazılım bulunmaktadır. Ancak teknolojik gelişmelerle, kullanıcıların gereksinimlerini en hızlı karşılayan web yazılım ve mobil yazılım çok daha yoğun olarak kullanılmaktadır.

Yazılım firmaları, sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde gerekli teknolojileri kullanarak ürün/hizmet tasarlamaktadırlar. Ayrıca yazılım çözümleri üretmekle kalmayıp, programın bakımı, muhtemel sorunlar karşısında teknik destek sağlama ve danışmanlık gibi hizmetler de sunmaktadırlar.

Yerli yazılım firmalarının önemi nedir?

Yazılım firmaları özellikle yerli yazılım üreticileri, her ölçekten işletmelerin en son teknolojiyle buluşmasını, dijital dönüşüm sürecinde, rekabetçi teknolojik çözümlerle, global pazarda yer almalarını sağlamaktadır.

Yerli yazılımın ülkemizde gelişmesi, özellikle ekonominin belkemiği olan KOBİ'lerin bilgiye dayalı üretim yapısının artması ve Ar-Ge alanında yenilikçi ürün ile hizmet modellerine sahip girişimlerin hız kazanması anlamına gelmektedir. Dolayısıyla inovatif yerli şirketlerin dünyaya açılmasını kolaylaştırmaktadır.

Yazılım çözümlerinin faydaları nelerdir?

  • İş süreçleri hızlanır
  • Zamandan tasarruf sağlar
  • İş verimliliği artar
  • İletişim kolaylığı sağlar
  • Yazılım ile geliştirilen otomasyonlar hayatı kolaylaştırır
  • Sektör analizi, rakip analizi vs. analizler sayesinde iş geliştirme performansı yükselir.
  • Araştırmalara göre sektörün gereksinimleri doğrultusunda yazılım geliştirilmesine önem veren firmaların karlılığı rakiplerine oranla 15 kata kadar daha fazladır.
  • Çalışan hatası minimum seviyeye iner.
  • Bulut yazılımlar sayesinde hiç bir kurulum işlemine gerek kalmaz.
  • Mobil cihazlarda kullanıma uygundur.
  • Mekandan bağımsız olarak çalışmayı destekler.

Kurumsal yazılım nedir?

Kurumsal yazılımlar, şirketlerin ana süreçlerini nasıl yöneteceğini belirlemede kritik bir öneme sahiptir.

Kurumsal yazılımlar, şirketlerin temel bilgi sistemleri altyapısını oluşturmaktadır. Özellikle orta ve büyük ölçekli şirketler entegre, etkin, otomatize ve standardize edilmiş bir altyapıya sahip olabilmek için Kurumsal Kaynak Planlama (ERP), Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM), Tedarik Zinciri Yönetimi (SCM), iş zekası ve sektörel yazılım uygulamalarına yatırım yapmaktadır.

Kurumsal yazılımlar sayesinde çalışanlar, tedarikçiler, müşteriler, iş ortakları vs. iş süreçleri hızlanarak verimlilik maksimum seviyeye çıkmaktadır.

Özel yazılım nedir?

Özel yazılımlar, şirketlerin kendi iş süreçlerine özel olarak geliştirilen sistemlerdir. Özel yazılımlar şirketlerin iş süreçlerinin, organizasyon yapısının ve bilgi sistemleri altyapısının tasarlanması ve iyileştirilmesi için eşsiz fırsatlar sunar.

Mobil yazılım nedir?

Akıllı telefon, tablet, akıllı saat vs. gibi mobil aygıtlarda çalışması için geliştirilen yazılımlardır. Mobil yazılımlar iOS, Android ve Windows tabanlı işletim sistemlerine göre üretilir. Ayrıca her türlü yazılım, mobile uygun hale getirilebilir. Mobil yazılımlar sayesinde cep telefonlarından, tabletlerden istenilen her türlü işlem hızlı ve kolaylıkla yapılabilir.

Türkiye'nin en iyi yazılım şirketleri?

En iyi yazılım şirketleriyle ilgili çeşitli araştırmalar ve raporlamalar olsa da aslında en iyi yazılım şirketleri; sektörün nabzını elinde tutan, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda en doğru yazılım çözümlerini sunan, özel yazılım geliştirme konusunda hızlı ve çevik olan ayrıca en iyi servis hizmetini sunan firmalardır.

Mysoft olarak kurumsal yazılım ve özel yazılım geliştirme hizmeti ile konusunda uzman kadrolarımızla uygun fiyat ve zamanda ihtiyaçlarınıza özel, geliştirilebilir, bağımsız platform (web,mobil), özel arayüzleri olan uygulamaları sizler için tasarlıyor ve kodluyoruz.

Özel yazılım geliştirme metodolojimiz nedir?

  • Öncelikle iş analiz uzmanlarımız tarafından müşteri talepleri alınır, değerlendirme sonrasında analiz dokümanı oluşturulur.
  • Yazılım uzmanlarımız, müşteri talepleri dokümanını kullanarak yazılım gereksinimleri dokümanını oluşturur.
  • Yazılım uzmanlarımız, yazılım gereksinimleri dokümanını kullanarak, tasarım dokümanını hazırlar.
  • Yazılım uzmanlarımız, yazılım gereksinim dokümanı ve tasarım dokümanına göre yazılım kodlamasını gerçekleştirir ve birim testler yapar.
  • Test uzmanlarımız, gereksinim dokümanını içerisindeki talepleri test eden senaryolardan oluşan test dokümanını oluşturur ve testleri yapar. Çıkan hataları yazılım ekibi giderir ve test uzmanına geri iletir. Ortaya çıkan yazılımsal hatalar yazılım ve test ekiplerince çözülünceye kadar süreç devam eder.
  • Yazılım, müşteri ortamında müşterinin senaryolarına göre tekrar test edilir. Hata bulunursa, yazılım uzmanı hatayı giderir ve test uzmanına geri iletir. tüm hatalar giderilinceye kadar devam eder. Müşteri testlerinden geçen yazılımın güncel versiyonu müşteride canlıya alınır.
  • Bakım kapsamında yazılımsal hatalar giderilir, değişiklik talepleri ve gerekli düzenlemeler yapılır.

Mysoft olarak Türkiye'nin en iyi yazılım firmaları arasında yer almamızın en temel nedeni son teknolojik gelişmeleri kullanarak, kalite hedeflerimiz doğrultusunda insana değer vererek, ürettiğimiz yenilikçi çözümlerle insanların ve şirketlerin gerçek gücünü ortaya çıkarmalarını sağlamaktır.

Dünyanın en büyük bilişim şirketleri

Dünyanın en değerli 10 şirketinden 7'si teknoloji şirketidir.

  • Microsoft
  • Oracle
  • SAP
  • IBM
  • Apple
  • Alphabet
  • Amazon
  • Facebook
  • Microsoft Corp, Alphabet Inc.

mysoft-e-belge-kampanyalarımızı-simdi-inceleyin

Deepfake Nedir? Nasıl Kullanılır? Deepfake Kullanmak Suç Mu?

 1 Mart 2024 Cuma

Dijital çağın tehlikesi olarak nitelendirilen deepfake, derin kurgu veya derin sahte anlamındadır.

Devamı

2024 Asgari Ücret Ne Kadar? Asgari Ücretin İşverene Maliyeti Nedir?

 27 Aralık 2023 Çarşamba

Asgari ücret işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleniyor.

Devamı

e-Faturada Karekod Zorunlu Mu? e-Arşiv Faturada Karekod Zorunluluğu Nedir?

 10 Eylül 2023 Pazar

e-Fatura, e-Arşiv Fatura vb. elektronik belgelerde "Karekod" bulunması zorunlu oldu.

Devamı

Mal ve Hizmetlerde Uygulanacak KDV Oranları Arttırıldı

 7 Temmuz 2023 Cuma

7 Temmuz 2023 tarihli resmi gazete ile Mal ve Hizmetlerde Uygulanacak KDV Oranları Arttırıldı

Devamı

Beyanname Verilme ve Ödeme Süreleri İle Form Ba-Bs Verilme ve E-Defter ve Beratların Yüklenme Süreleri Uzatıldı

 30 Mart 2023 Perşembe

Beyannamelerin Verme Ödeme, "Form Ba-Bs" Bildirimlerinin Verilme ve e-Defter Beratların yüklenme süreleri uzatıldı.

Devamı

GİB'den e-Defter, e-Arşiv Fatura Hakkında Duyuru!

 26 Mart 2023 Pazar

1 Temmuz tarihi itibariyle e-belge uygulamalarına dahil olan mükelleflerce, 30 Haziran 2020 tarihine ...

Devamı

Şahıs Şirketi Nedir? Nasıl Kurulur? Şahıs Şirketi Açma Maliyeti 2024

 21 Mart 2023 Salı

e-Devlet üzerinden şahıs şirketi kuruluş işlemlerinizi online olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Devamı

e-Fatura ve e-Arşiv Fatura Kullanım Rekoru Kırdı!

 17 Mart 2023 Cuma

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından uygulamaya konan elektronik uygulamalar kullanım rekoru kırdı.

Devamı

e-İrsaliyede Karekod Zorunlu Mu? İnternetten Mal ve Hizmet Satışı Yapanlarda Karekod Zorunluluğu

 20 Şubat 2023 Pazartesi

e-İrsaliye Karekod zorunlu mu? İnternet üzerinden mal ve hizmet satışı yapanlar için e-İrsaliye Karekodu zorunluluğu nedir?

Devamı
WhatsApp