e-Belgelere ilişkin olarak 13/01/2011 tarihli ve 6102 sayılı TTK'nın 18'inci maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca noter aracılığıyla, taahhütlü mektupla, telgrafla veya güvenli elektronik imza kullanılarak kayıtlı elektronik posta sistemi ile yapılan ihbar veya ihtarlar ile e-Belge iptal işlemlerinin 1/5/2021 tarihinden itibaren, elektronik ortamda GİB bilgi işlem sistemlerine bildirilmesi zorunludur.
Bilindiği üzere 09/02/2021 tarihli ve 31390 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (sıra No: 509)'n de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No: 526) ile e-Belge düzenlemelerine ilişkin 509 sıra No.lu Tebliğde değişiklikler yapılmıştı.
Bu kapsamda 509 sıra No.lu VUK Tebliğine göre düzenlenen e-Belgelere ilişkin olarak 13/01/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 18'inci maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca noter aracılığıyla, taahhütlü mektupla, telgrafla veya güvenli elektronik imza kullanılarak kayıtlı elektronik posta sistemi ile yapılan ihbar veya ihtarlar ile e-Belge iptal işlemlerinin ebelge.gib.gov.tr adresinde yayımlanacak kılavuzda belirtilen usul, esas ve süreler içinde, elektronik ortamda Başkanlık bilgi işlem sistemine bildirilmesi zorunluluğu 01/05/2021 tarihinden itibaren başlayacaktır.
e-Belge iptal işlemleriyle ilgili usul ve esasların düzenleneceği kılavuz, 1/5/2021 tarihinde ebelge.gib.gov.tr adresinde yayımlanacaktır.
VUK Genel Tebliği Sıra No: 509'da Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Sıra No: 526'ya ulaşmak için tıklayınız.
509 No'lu VUK Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 535 No'lu Tebliğ ile e-Fatura ve e-Arşiv Fatura düzenleme kapsamı genişledi.
Gelir İdaresi Başkanlığı yayımladığı Tebliğ ile e-Fatura uygulamasına dâhil olacak sektör ve mükellef gruplarını genişletti.
Demir ve çelik sektöründe faaliyet gösteren firmaların e-İrsaliye'ye geçiş yapmaları zorunludur.
İnternet Reklamcılığı Hizmet Aracılarının e-Fatura ve e-Arşiv Fatura geçiş zorunluluğunda limitler aşağıya çekildi.
Akaryakıt firmalarına e-Fatura, e-Arşiv ve e-İrsaliye zorunluluğu nedir? Fatura düzenleme süresi nedir?
Gayrımenkul sektörü için 2020 ve 2021 hesap dönemleri için 1 Milyon TL olanlar, Temmuz 2022'ye kadar e-Faturaya geçiş yapmak zorundalar.
Konaklama hizmeti veren otel işletmelerine e-Fatura ve e-Arşiv Faturaya geçiş zorunluluğu getirildi.
İnsan Kaynakları Yönetim sistemi, şirketlerin insan kaynakları faaliyetlerini yönetmek için kullandıkları sistemdir.
Finansal analiz şirketlerin mali tablolarındaki verilerin; finansal faaliyetleri yönetmek ve yönlendirmek için analiz edilmesidir.
Nakit akışları, nakit ve nakit benzerlerinin işletmeye girişi ve işletmeden çıkışıdır.
e-BELGE ZORUNLULUĞU
e-Müstahsil Makbuzu Zorunluluğu (e-MM)
e Serbest Meslek Makbuzu Zorunluluğu (s-SMM
e-Fatura SSS
İLETİŞİM
MYSOFT Dijital Dönüşüm A.Ş.
Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Teknopark A1 Blok Kat:1 No: 151 / 1C / 12 Esenler İSTANBUL
0 212 901 02 12
info@mysoft.com.tr
MYSOFT Dijital Dönüşüm A.Ş.