Mysoft e-İrsaliye taahhütsüz, hızlı ve pratik, çevre dostu, mevzuatlara uyumlu, kullanımı kolay, uygun fiyatlı

Mysoft e-İrsaliye
35000+ Mutlu Kullanıcı

35.000+

Mutlu Kullanıcı

Zamandan Tasarruf

Çevre Dostu

e-İrsaliye Nedir?

e-İrsaliye, bir malın bir adresten başka bir adrese taşınması sırasında düzenlenen sevk irsaliyesinin elektronik halidir. e-İrsaliye uygulaması, irsaliyenin GİB tarafından belirlenen standartlarına göre elektronik belge olarak düzenlenmesi, elektronik ortamda iletilmesi, muhafaza ve ibraz edilmesini kapsayan uygulamadır.

  • e-İrsaliye ile sevk irsaliyelerinizi elektronik ortamda oluşturabilir, alıcıya, saniyeler içinde gönderebilirsiniz.
  • e-İrsaliye sayesinde; hatalı ürün, red, kabul, iade, vs. durumlarında, alıcıyla daha hızlı mutabakat sağlarsınız.
  • İrsaliyelerin kaybolma veya yeniden gönderim gibi maliyetleri ile karşılaşmazsınız.
  • Kağıt, baskı, kargo, saklama ve iş gücü maliyetlerinden tasarruf edersiniz.
  • e-İrsaliyelerinize saniyeler içinde erişebilir, operasyonel verimliliğinizi arttırırsınız.
  • Araç plakası veya sürücü kimlik bilgileriyle; ürün, alıcı firma ve diğer bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz.
  • İşletmenizdeki mevcut muhasebe sistemlerinize kolayca entegrasyon sağlayabilirsiniz.
  • Raporlama işlemlerini daha kolay ve hızlı gerçekleştirebilirsiniz.

Mysoft e-İrsaliye'nin Avantajları

Hızlı ve verimli sevkiyatlar için Mysoft'un e-İrsaliye çözümüne geçin!

Kullanıcı dostu arayüz

Kullanıcı Dostu Arayüz

Mysoft Portal'ın kullanıcı dostu arayüzü ile tüm e-İrsaliye işlemlerinizi tek portalden, tüm cihazlardan kolayca yönetin.

Uygun Fiyat

Uygun Fiyat

Mysoft ile e-İrsaliye'ye geçmek için kurulum, güncelleme, entegrasyon, eğitim vb. maliyetlere katlanmak zorunda kalmayın.

Güvenilir Kesintisiz Hizmet

Güvenilir Kesintisiz Hizmet

Güçlü teknik altyapısı sayesinde hız problemleri yaşamadan güvenli bir şekilde kesintisiz kullanın.

7/24 Hızlı ve Tam Destek

7/24 Hızlı ve Tam Destek

İhtiyacınız olduğunda, beklemeden uzman ekiplerimizden 7/24 ücretsiz destek alın.

Taahhütsüz Kullanım

Taahhütsüz Kullanım

Hesap açma, kapama, cayma bedeli olmadan taahhütsüz olarak kullanın. İstediğiniz zaman hesabınızı kapatın.

Mevzuata Uygunluk

Mevzuata Uygunluk

Mysoft e-İrsaliye, GİB tarafından sürekli yenilenen mevzuatsal değişiklikler doğrultusunda eş zamanlı olarak güncellenir.

Güvenli Veri Saklama

Güvenli Veri Saklama

Mysoft e-İrsaliye, irsaliye verilerinizi güvenli bir şekilde saklar. Bu sayede, irsaliyelerinize her zaman erişebilir ve gerektiğinde kolayca görüntüleyebilirsiniz.

Hızlı ve Kolay Entegrasyon

Hızlı ve Kolay Entegrasyon

Mysoft e-İrsaliye, mevcut irsaliye üreten yazılımlar veya ERP sistemleriyle sorunsuz bir şekilde kolayca entegre edilebilir.

Müşteri Memnuniyeti

Müşteri Memnuniyeti

Mysoft e-İrsaliye kullanarak müşteri memnuniyetini artırabilir, iş süreçlerini geliştirebilir ve müşterilerinizle daha sağlam bir ilişki kurabilirsiniz.

Tüm e-Belge ürünlerimizi

Kullanmaya başlamak için

Neden Mysoft

Neden Mysoft e-İrsaliye?

Mysoft e-İrsaliye ile sevk irsaliyelerinizi elektronik ortamda oluşturabilir, alıcıya, saniyeler içinde gönderebilirsiniz. Alıcıya anlık olarak iletilen e-İrsaliye sayesinde; hatalı ürün, ret, kabul, iade, vs. durumlarında, daha hızlı mutabakat sağlarsınız. Böylece kaybolma ya da yeniden gönderim gibi maliyetler ile karşılaşmazsınız.

1

Kolay Kullanım

Mysoft Portal'da irsaliye kesmek çok kolay. Tanımlanmış kişi veya kuruma yeniden irsaliye düzenlemek istediğinizde, müşteri bilgisi, ürün bilgisi gibi bilgiler otomatik olarak tanımlanır.

2

Taslak Olarak Kaydetme

Mysoft Portal'da irsaliyelerinizi müşterinize iletmeden önce taslak olarak kaydedebilir, gerekli güncellemeleri yaptıktan sonra gönderebilirsiniz.

3

Cep Telefonundan İrsaliye Oluşturma Kolaylığı

Mysoft Portalın teknik altyapısı sayesinde cep telefonu veya tablet ile dilediğiniz yerden irsaliye oluşturabilir, müşterinize gönderebilir, alabilir ve inceleyebilirsiniz.

4

Toplu e-İrsaliye Yükleme ve Yazdırma

Mysoft e-İrsaliye uygulaması üzerinden çok sayıda irsaliyenizin olduğu excel dosyalarınızı toplu halde sisteme yükleyebilir, düzenlediğiniz irsaliyeleri dilerseniz çoklu seçim tercihi ile yazdırabilirsiniz.

5

Çoklu Yetkilendirme

İsterseniz çalışanlarınız için birden fazla kullanıcı tanımlayarak, alt kullanıcı yönetim süreçlerinizi tasarlayabilirsiniz.

6

Whatsapp veya e-Posta İle Gönderim

Mysoft e-İrsaliye uygulaması üzerinden düzenlediğiniz e-İrsaliye'lerinizi, müşterinize e-Posta ve Whatsapp'tan gönderebilirsiniz.

Mysoft e-İrsaliye'nin Kazandırdıkları

İrsaliye gönderme ve almada zamandan tasarruf

Çevre dostu, kağıt kullanımında azalma

Kağıt, baskı ve posta masraflarında düşüş

Hataların azaltılması, iş akışının iyileştirilmesi

e-İrsaliye Sık Sorulan Sorular

2023 e-İrsaliye Geçiş Zorunluluğu Nedir? 2023 e-İrsaliye Geçiş Süresi Nedir?

Aşağıda belirtilen mükelleflerin e-İrsaliye uygulamasına geçmeleri ve düzenleyecekleri sevk irsaliyelerini (alıcının uygulamaya kayıtlı olmasına bakmaksızın tüm sevk irsaliyelerini) istisnai durumlar haricinde "e-İrsaliye" olarak düzenlemeleri ve uygulama kapsamındaki mükelleflerden alacakları sevk irsaliyelerini de "e-İrsaliye" olarak almaları zorunludur.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No 509) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No 535) ile e-İrsaliye uygulamasına zorunlu olarak dahil olması gereken mükelleflerin kapsamı genişletildi. Tebliğe göre;

  • e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan ve 2022 yılında cirosu 10 Milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren e-İrsaliye uygulamasına geçiş yapmaları zorunludur.
  • Demir ve çelik (GTİP 72) ile demir veya çelikten eşyaların (GTİP 73) imali, ithali veya ihracı faaliyetinde bulunan mükelleflerin (ticari kazançları basit usulde tespit edilenler hariç) e-Fatura uygulamasına dahil olma şartı aranmaksızın e-İrsaliye uygulamasına geçiş yapmaları zorunludur.

Ayrıca

  • Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (I) sayılı listedeki malların imali, ithali, teslimi vb. faaliyetleri nedeniyle EPDK'dan lisans alanlar,
  • Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı listedeki malları imal, inşa veya ithal edenler,
  • Maden ruhsat veya sertifikası alanlar (yaptıkları sözleşmeye istinaden maden üretim faaliyetinde bulunan mükellefler dahil)
  • Şeker imalini gerçekleştirenler,

Demir ve çelik ile demir veya çelikten ürünlerin imal, ithal veya ihracını gerçekleştirenler (ticari kazançları basit usulde tespit edilenler hariç)

  • Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (I) sayılı listedeki malların imali, ithali, teslimi vb. faaliyetleri nedeniyle EPDK'dan lisans alanlar,
  • Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı listedeki malları imal, inşa veya ithal edenler,
  • Maden ruhsat veya sertifikası alanlar (yaptıkları sözleşmeye istinaden maden üretim faaliyetinde bulunan mükellefler dahil)
  • Şeker imalini gerçekleştirenler,
  • Gübre Takip Sistemine dahil olanlar,
  • Hal Kayıt Sistemi kapsamındaki sebze ve meyvelerin toptan ticaretini yapmaya başlayan tüccar veya komisyoncular,
  • asdfasdfasfd

söz konusu şartların sağlandığı ayı izleyen dördüncü ayın başından itibaren e-İrsaliye uygulamasına geçmeleri ve bu tarihten itibaren düzenleyecekleri sevk irsaliyelerini istisnai durumlar haricinde, e-İrsaliye olarak düzenlemeleri ve kayıtlı kullanıcılardan e-İrsaliye olarak almaları zorunludur.

e-İrsaliye uygulamasına ilk kez dahil olacak mükellefler, uygulamaya dahil oldukları ayın son gününe kadar e-İrsaliye yerine kağıt İrsaliye de düzenleyebilir ve alabilirler. Ancak aynı işlem için e-Belge veya kağıt ortamdaki belgelerinden sadece birinin düzenlenmesi gerekmektedir.

Belirtilen süreden sonra, istisnai durumlar haricinde kağıt sevk irsaliyesi düzenleyemez ve uygulamaya kayıtlı olanlardan matbu sevk irsaliyesi alamazlar.

Söz konusu Tebliğe ulaşmak için tıklayınız.

Belirtilen süreden sonra, istisnai durumlar haricinde kağıt sevk irsaliyesi düzenleyemez ve uygulamaya kayıtlı olanlardan matbu sevk irsaliyesi alamazlar.

Akaryakıt Firmalarına e-İrsaliye Zorunluluğu Nedir?

Akaryakıt firmalarının, lisans işlemlerini gerçekleştirdikleri ayı izleyen dördüncü ayın başından itibaren e-İrsaliye uygulamasına geçiş yapmaları zorunludur.

e-İrsaliye uygulamasına dâhil olan mükellefler, uygulamaya dâhil oldukları tarihin içinde bulunduğu ayın sonuna kadar söz konusu belgeleri kâğıt ortamda da düzenleyebilirler. Ancak aynı işlem için "e-İrsaliye" veya kâğıt ortamdaki "sevk irsaliyesi" belgelerinden sadece birinin düzenlenmesi gerekmektedir.

Zorunluluk getirildiği halde e-Fatura ve e-İrsaliye uygulamasına süresi içinde geçmeyenlere Vergi Usul Kanunu'nda öngörülen cezai hükümler uygulanmaktadır.

Demir Çelik Sektörü İçin e-Fatura ve e-İrsaliye Zorunluluğu Nedir?

Demir ve çelik (GTİP 72) ile demir veya çelikten eşyaların (GTİP 73) imali, ithali veya ihracı faaliyetinde bulunan mükelleflerin (ticari kazançları basit usulde tespit edilenler hariç) e-Fatura uygulamasına dahil olma şartı aranmaksızın e-İrsaliye uygulamasına geçiş yapmaları zorunludur.

Mükelleflerin söz konusu şartların sağlandığı ayı izleyen dördüncü ayın başından itibaren e-İrsaliye uygulamasına geçmeleri ve bu tarihten itibaren düzenleyecekleri sevk irsaliyelerini istisnai durumlar haricinde, e-İrsaliye olarak düzenlemeleri ve kayıtlı kullanıcılardan e-İrsaliye olarak almaları zorunludur.

Gübre Takip Sistemine Kayıtlı Mükelleflerin e-İrsaliye Geçiş Zorunluğu Nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığınca gübre üretim ve tüketiminin kayıt altına alınmasına yönelik oluşturulan Gübre Takip Sistemi'ne kayıtlı olanlar, söz konusu işlemlerinin gerçekleştirildiği ayı izleyen dördüncü ayın başından itibaren e-İrsaliye geçiş yapmak zorundalar.

e-İrsaliye Başvurusu Nasıl Yapılır?

e-İrsaliye uygulamasını kullanabilmeleri için öncelikle e-Fatura'ya kayıtlarının olması gerekir. e-Fatura'ya dahil olanların e-İrsaliye uygulamasını kullanma yöntemleri e-Fatura uygulaması ile aynıdır.

e-İrsaliye uygulamasına üç yöntemden birini tercih ederek başvuru yapılabilir.

  • Özel entegrasyon yöntemiyle; GİB'ten e-İrsaliye özel entegratörlük izni almış olan aralarında Mysoft'un da bulunduğu özel entegratörlerden birini tercih ederek e-İrsaliye uygulamasına başvuruda bulunabilirsiniz. Bu yöntemde, başvuru işlemleri talebiniz üzerine özel entegratörlerce yapılmaktadır.
  • GİB portal yöntemiyle (www.efatura.gov.tr)
  • Doğrudan entegrasyon yöntemiyle; kendi sunucularınız üzerinden GİB'e direkt entegre olarak

e-İrsaliye Mükellefi Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan ve sürekli güncellenen e-Müstahsil Makbuzu kayıtlı kullanıcı sorgulama işlemini ilgili sayfadan Vergi Kimlik Numarası veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik No ile Güvenlik Kodu girerek yapabilirsiniz. e-İrsaliye Kayıtlı Kullanıcı Sorgulamak için tıklayınız.

e-İrsaliye Cezası Nedir? e-İrsaliye Geçmeme ve Düzenlememe Cezası 2024

e-İrsaliye, sevk irsaliyesi ve taşıma irsaliyesinin düzenlenmemesi, kullanılmaması, bulundurulmaması, düzenlenen belgelerin aslı ile örneğinde farklı meblağlara yer verilmesi, gerçeğe aykırı olarak düzenlenmesi, e-Belge olarak düzenlenmesi gerekirken kağıt olarak düzenlenmesi ve hiç düzenlenmemiş sayılması durumunda her bir belge için 3.400 TL özel usulsüzlük cezası kesilir.

e-Belge olarak düzenlenmesi gerekenler de dahil olmak üzere, perakende satış fişi, ödeme kaydedici (ÖKC) cihaz fişi, giriş ve yolcu taşıma bileti, sevk irsaliyesi, taşıma irsaliyesi, yolcu listesi, günlük müşteri listesi ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca düzenlenme zorunluluğu getirilen belgelerin; düzenlenmemesi, kullanılmaması, bulundurulmaması, düzenlenen belgelerin aslı ile örneğinde farklı meblağlara yer verilmesi, gerçeğe aykırı olarak düzenlenmesi, elektronik belge olarak düzenlenmesi gerekirken kağıt olarak düzenlenmesi ve hiç düzenlenmemiş sayılması durumunda her bir belge için 3.400 TL özel usulsüzlük cezası kesilir.

Her bir belge türüne ilişkin olarak bir tespit için toplam ceza 170.000 TL

Her bir belge türüne ilişkin bir takvim yılı içinde kesilecek toplam ceza 1.700.000 TL'dir.

Resmi Gazetede yayınlanan 2024 yılında uygulanacak özel usulsüzlük ceza listesine ulaşmak için tıklayınız.

Sevk İrsaliyesi Düzenlememe ve Bulundurmamanın Cezası Nedir?

Sevk irsaliyesinin düzenlenmemesi, kullanılmaması, bulundurulmaması, düzenlenen belgelerin aslı ile örneğinde farklı meblağlara yer verilmesi, gerçeğe aykırı olarak düzenlenmesi ve hiç düzenlenmemiş sayılması durumunda her bir belge için 3.400 TL özel usulsüzlük cezası kesilir.

Sevk İrsaliyesi Düzenlememe ve Bulundurmamanın Cezası Nedir?

Sevk irsaliyesinin düzenlenmemesi, kullanılmaması, bulundurulmaması, düzenlenen belgelerin aslı ile örneğinde farklı meblağlara yer verilmesi, gerçeğe aykırı olarak düzenlenmesi ve hiç düzenlenmemiş sayılması durumunda her bir belge için 3.400 TL özel usulsüzlük cezası kesilir.

Taşıma İrsaliyesi Düzenlememe ve Bulundurmama Cezası Nedir?

Taşıma irsaliyesi düzenlenmemesi, kullanılmaması, bulundurulmaması, düzenlenen belgelerin aslı ile örneğinde farklı meblağlara yer verilmesi, gerçeğe aykırı olarak düzenlenmesi ve hiç düzenlenmemiş sayılması durumunda her bir belge için 3.400 TL özel usulsüzlük cezası kesilir.

e-İrsaliye'de Bulunması Gereken Zorunlu Bilgiler Neler?

e-İrsaliye'de yer alması gereken zorunlu bilgiler aşağıdaki gibidir:

  • e-İrsaliyenin düzenlenme tarihi ve belge numarası.
  • e-İrsaliyeyi düzenleyenin adı/soyadı, ticaret unvanı, adresi, vergi dairesi ve vergi kimlik numarası.
  • Müşterinin adı/soyadı, ticaret unvanı, varsa vergi dairesi ve vergi kimlik numarası, işyeri adresi ve farklı ise teslimat adresi.
  • Taşınan malın nevi, miktarı.
  • Fiili sevk tarihi ile saat ve dakika olarak fiili sevk zamanı.
  • Malı taşıyan aracın plaka ve şoför (ad-soyad/TCKN) bilgileri ya da taşımayı yapan kargo lojistik firmasının bilgileri (TCKN-VKN/Ad-Soyad)
  • Karekod

Mükellefler e-Fatura üzerindeki zorunlu bilgilere ilave olarak ihtiyaçları doğrultusunda farklı bilgilere de yer verebilir.

e-İrsaliye Kimlere Düzenlenir?

e-İrsaliye kesmek için gönderici ve alıcının e-irsaliye uygulamasına kayıtlı olması gerekir. Şayet taraflardan biri e-İrsaliye kullanıcısı değilse, e-arşiv fatura veya sevk irsaliyesi düzenlenir.

e-İrsaliye Gönderme Alma Nasıl Yapılır?

e-İrsaliye, GİB'in yayınladığı e-İrsaliye Uygulamasına İlişkin Teknik Kılavuz'da belirtilen format ve standartlara göre, dijital ortamda düzenlenir, dijital ortamda alıcıya gönderilir, saklanır ve gerektiğinde ibraz edilir. e-İrsaliye, ürünün sevkinden önce hazırlanarak GİB üzerinden alıcısına gönderilir.

e-İrsaliye İptal Edilebilir Mi?

e-İrsaliye belgesinin iptali söz konusu değildir. Bununla birlikte malın fiili sevkinden önce, malın muhteviyatının ya da alıcının hatalı olduğunun tespiti durumunda, alıcı tarafından e-İrsaliye muhteviyatının tamamına "irsaliye yanıtı" ile "ret" yanıtı verilebilir.

e-İrsaliye Nasıl Reddedilir?

Malın fiili olarak sevk edilmesinden önce, malın muhteviyatının veya alıcının hatalı olduğunun belirlenmesi durumunda, alıcı tarafından e-İrsaliye muhteviyatının tamamına "irsaliye yanıtı" ile "ret" yanıtı verilebilir. Böylelikle e-İrsaliye reddedilmiş olur.

Kağıt İrsaliye Düzenlenebilecek Durumlar Neler?

e-İrsaliye uygulamasına kayıtlı mükelleflerin düzenleyecekleri tüm sevk irsaliyelerinin e-İrsaliye olarak düzenlenmesi, uygulamaya kayıtlı mükelleflerden alınan mallar karşılığında düzenlenecek irsaliyelerin de yine e-İrsaliye olarak alınması zorunludur.

Ancak bununla birlikte sadece 509 Sıra No.lu VUK Genel Tebliği ile açıklanan hallerde (elektronik belgelerin kağıt ortamda düzenlenebileceği haller, 509 SN VUK GT. V.7. bölümde açıklanmıştır) matbu sevk irsaliyesi düzenlenmesi ve alınması da mümkün bulunmakta olup, bu durumun süreklilik arz etmemesi gerekmektedir. Ayrıca mezkûr Tebliğde açıklanan bu durumun gerektiğinde mükellef tarafından tevsik edilmesi gerektiği tabiidir. Bu tür durumlarda matbu sevk irsaliyesi düzenlenerek sevkiyat işlemlerine başlanabilecektir.

e-Fatura veya e-Arşiv Fatura Sevk İrsaliyesi Yerine Geçer Mi?

Malın tesliminde e-Fatura veya e-Arşiv Fatura düzenlenir ve düzenleme tarihinin yanında saat ve dakikası yazılırsa ayrıca belge üzerinde "İrsaliye yerine geçer" ibaresi eklenirse e-Fatura ve e-Arşiv Fatura, sevk irsaliyesi yerine geçer.

Ayrıca matbu çıktısının satıcı ya da yetkili tarafından imzalanması gerekmektedir. Bu tür durumlarda ayrıca e-İrsaliye düzenlenmesine gerek yoktur.

Teknik altyapı yetersizliği Nedeniyle e-İrsaliye yerine sevk irsaliyesi düzenlenebilir mi?

Bu gibi durumlarda kağıt Sevk İrsaliyesi ve e irsaliye aynı zamanda düzenlenir. Düzenlenen matbu sevk irsaliyesinde e-İrsaliyeye ait belge no ve belge düzenleme tarihi, saat ve dakika olarak yazılır.

Ayrıca, malın fiili sevki esnasında düzenlenebilecek matbu sevk irsaliyesinin bulunmaması durumunda, sevkiyatı sağlayan kişi veya kuruma belgenin dijital ortamda gösterimine imkan sağlayacak gerekli bilgilerin paylaşılması gerekmektedir. Söz konusu sevk irsaliyesinde "e-İrsaliyesi ayrıca düzenlenmiştir." ibaresinin yazılması zorunludur.

Teslimatı Kısım Kısım Yapılan Mallar İçin e-İrsaliye Ne Zaman Düzenlenir?

Montaj metodu ile üretilen ve teslimatı parça parça yapılan malların tesliminde, montaj yapılması için gönderilen her parçanın sevki yapıldığı esnada irsaliyenin kesilmesi gerekir. Ayrıca irsaliyenin üzerine taşınan malın parça parça taşındığının ve montaj yapılacağının belirtilmesi gerekmektedir.

Montajın tamamlandığı tarihten itibaren 7 gün içinde de faturanın kesilmesi, düzenlenen irsaliyelerin numaralarının da faturada bulunması gerekmektedir.

e-İrsaliye Arşivleme ve İbraz Etme Yükümlülüğü Nedir?

e-İrsaliye mükellefleri, elektronik irsaliyelerini ve yanıtlarını, 10 yıl boyunca muhafaza etmek ve istenildiğinde ibraz etmekle yükümlüdür.

Hemen kullanmaya başlayın!

Uzman ekiplerimizle her türlü sorularınızı 7/24 cevaplamaya hazırız.

Telefon

E-posta

KVKK ve ETK bilgilendirme metinleri tarafınıza İYS üzerinden otomatik olarak gönderilecektir.

Lütfen Adınızı ve Soyadınızı yazınız..
Lütfen geçerli bir telefon numarası yazınız..
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazınız..
Portal Giriş
whatsapp icon WhatsApp